mindenmentes magazin
mindenmentes logo

Mentes ketogén diéta

EGY UTÁNOZHATATLAN KETOGÉN DIÉTA / FŐBB- ALLERGÉNEKTŐL MENTES ALAPANYAGOKBÓL

Nem találtál eddig megfelelő diétát a mentes táplálkozás miatt? "Mentes" étkezést követed és szeretnél az új ketogén módszerrel fogyni?

A megoldás: Mentes Ketogén diéta - a Mindenmentes Food dietetikus csapatának jóvoltából!

Mentes ketogén diéta

Ahogy azt már korábban írtuk, ha tényleg eltökéltük magunkat, hogy változtatunk, akkor érdemes az allergén-mentes és csökkentett szénhidrát tartalmú ételeket előnybe részesíteni. Ha mentes-táplálkozásba fogunk, akkor annak a szervezetre gyakorolt hatását már néhány hét múltán tapasztalni fogjuk. Mivel a mentes étkezés csupa-csupa válogatott alapanyagokat használ, az egész szervezetre nehezedő, gyulladásos állapot alábbhagy. A közérzetünkben is pozitív kiugrást fogunk tapasztalni; sokkal egészségesebbek leszünk, és ráadásként még - jó pár fölös kiló ledobásával az alakunkon is csinosíthatunk.

Szóval hagyjuk a csudába a junk food-ot, no meg az allergéneket, és válasszuk inkább a mentességeken alapuló, szénhidrátszegény étkezést.

Jut eszünkbe, hallottál már a ketogénról, vagy egyáltalán magáról a ketózis folyamatáról?

A szervezetben akkor beszélhetünk ketózisról, amikor drasztikusan lecsökkentjük a szénhidrátbevitelünket, ugyanakkor a szervezet szénhidrát tartalékai kiürülnek. Igen ám, de valahogy fenn kell tartani az egészséges vércukorszintet. Ahogy a cukor csak fogy és fogy, akkor az annak szállításáért felelős inzulin helyett egy ún. glükagon nevezetű hormon választódig ki. Eközben a májban lévő zsír ketontestekké alakul át és voilá! már kész is egy nagyszerű, tápláló energiaforrás, melyet minden sejtünk képes lesz hasznosítani. Ráadásul mindez pusztán 7kcal/g energiát jelent 4g/kcal szénhidráthoz viszonyítva.

Magyarán: a szervezetünk elkezd zsírt égetni!

A Mindenmentes Food Mentes Ketogén diétája e két remek módszert ötvözi: a fentebb említett mentes táplálkozást, valamint a ketogén fogyókúrát.

Újévi fogadalom  Hogy áll a lendület?

De mit is tud pontosan ez a Mentes Ketogén diéta?

A legfőbb ételallergénektől mentesek, melyek kizárólag természetes, egészséges tápanyagokat juttattnak a szervezetbe, és ami legfőbb, tehermentesítik azt.

Ezen ételek főbb jellemzői:
Gluténmentes alapanyagok Gluténmentes alapanyagok
Laktózmentes alapanyagok Laktózmentes alapanyagok
Szójamentes alapanygok Szójamentes alapanyagok
Hozzáadottcukor-mentes Hozzáadottcukor-mentes
Tartósítószermentes Tartósítószermentes

Ezen felül egyes ételek jellemzője lehet, hogy tojás-, hús-, tej,- élesztő-, mag- és maglisztmentes.

Grátisz, hogy Mentes Ketogén diéta magas zsír-, extra alacsony szénhidráttartalommal éri el a hatékony és gyors súlyvesztést.

Elfelejtheted a kalóriaszámolást, mert ez a diéta nem ezen áll vagy bukik, hanem a már említett szénhidrát megszorításon, ettől lesz extra low-carb.

Átalakítja az anyagcserénket és ezáltal fogyásra ösztönzi azt. Csak és kizárólag hasznos zsírokkal 'dolgozik', hogy a szervezet mihamarabb megszabadulhasson a fölös zsírtartalékoktól, melyek a helytelen táplálkozás miatt halmozódtak fel.

Atkins-diétán, Low-carb fogyókúrán, valamint a Paleolit szemléleten alapszik, DE FELÚLMÚLJA AZOKAT.

A fogyókúrán kívül még számos más esetben is használható, IR vagy migrénes fejfájás esetén; életmódszerűen.

TIPPEK a lehető leghatékonyabb és leggyorsabb MENTES KETOGÉN "üzemmódba" való átálláshoz:

  • Ez nem csak egy diéta. Lehet életmód is, tervezhetsz hosszútávra, így a továbbiakban nem kell aggódnod a visszaszökő kilóktól, mivel a szervezeted átáll a zsír alapú anyagcserére.
  • Igyál rengeteg folyadékot, naponta legalább 2 liter szénsavmentes vizet, hogy minél zökkenőmentesebben menjen az átállás.
  • Felejtsd el a szénhidrátot! Ne nassolj, de tényleg. Ha cukrot eszel a zsírok mellé, megborul az egész rendszer és egy grammnyit sem fogsz fogyni.
  • Az első két hét nem lesz egyszerű. A szénhidrát-hiánytól fáradékony lehetsz, hasogathat a fejed, felgyorsulhat az anyagcseréd (hasmenés is előfordulhat), a szervezeted pedig követelni fogja a cukrot.

De nem szabad feladnod!

Kitartás; a türelem rózsát terem. A szervezeted átáll zsíralapú üzemmódra és közben észre sem veszed, hogy egy nagyszerű életmód-váltáson mentél keresztül :)

Szóval adj időd magadnak és semmiképp se csüggedj el, ha nem történik rögtön 2 nap múlva pozitív változás. Hidd el, megéri kivárni!

Fontos viszont megjegyezni, hogy

meglévő betegség esetén mindenképp kérj orvosi szakvéleményt, mielőtt belevágnál a Mentes Ketogén diétába.

Ha pedig épp gyermeket vársz, illetőleg szoptatsz, akkor semmiképp se időszerű, hogy most fogj bele!

Mire vársz még? Kezdj neki már most!
És mindenképpen meséld el nekünk a Mentes Ketogén diétával kapcsolatos tapasztalataidat, élmenyeidet!


Cikkünk az alábbi forrás felhasználásával készült:

egeszsegpraktikak.hu/blog