--> sült csirkeszárnyak mártással
Mindenmentes Food logo background
Mindenmentes Food logo

A Mindenmentes Foodról

Minden étel információ a szervezet számára, amely hatással van a génekre, a hormonháztartásra és az anyagcserére. Ezért kulcsfontosságú, hogy pozitív vagy negatív információkat juttatunk-e a testünkbe.

Milyen problémák esetén nyújthat megoldást a MINDENMENTES FOOD?

Az elmúlt 10-15 évben jelentősen megemelkedett a különböző egészségi problémákban szenvedők száma. Ennek többek közt oka lehet

  1. a táplálékkal bevitt számos allergén (glutén, tej, tojás, magvak, élesztő, szója, tartósítószer);
  2. valamilyen anyagcserezavar okozta betegség (inzulinrezisztencia, cukorbetegség, daganatos betegségek);
  3. különféle emésztéssel kapcsolatos zavar (puffadás, diszkomfort érzése, viszketés, kiütések, hasmenés, ekcéma, számos bélbetegség, nem megfelelő bélflóra).

Számos táplálkozástudományi kutatás alátámasztja, hogy az említett problémák a megfelelő táplálkozással kezelhetők, tünetmentessé tehetők.

Kiknek ajánljuk ételeinket?

Azok számára, akik

  1. a tudatos és egészséges táplálkozásban hisznek;
  2. emésztési problémákkal küzdenek;
  3. ételintoleranciával élnek (orvos által diagnosztizált);
  4. allergiás jellegű tünetekkel küzdenek (orvos által még nem diagnosztizált intolerancia);
  5. prevencióként kívánják alkalmazni, elkerülve ezzel a helytelen étkezés miatti ételintoleranciát;
  6. az egészséges fogyáshoz szeretnének segítséget kapni;
  7. túl elfoglaltak ahhoz, hogy akár napi 2-3 órát töltsenek az egész napos étrendjük biztosításához szükséges alapanyagok beszerzésével, előkészítésével és megfőzésével, esetleg kevés hellyel rendelkeznek a megmaradó összetevők tárolásához;
  8. sportolnak;
  9. ismerik az evolúciós szemléletű táplálkozás előnyeit, és jelenleg aszerint táplálkoznak vagy a jövőben szeretnének áttérni rá.

Mit tud a Mindenmentes Food?

  1. A Mindenmentes Foodnál a legelterjedtebb allergének kizárására törekszünk. Nálunk egy helyen lehet glutén-, tej-, tojás-, mag-, élesztő-, szója-, tartósítószer- és hozzáadottcukor-mentes ételek közül válogatni.
  2. Kiemelet figyelmet fordítunk arra, hogy ételeink szénhidráttartalma alacsony legyen. Kevésbé ismert tény, de a gyorsan felszívódó szénhidrátok éppoly károsak, mint az allergén anyagok, ezért ételeink elkészítésekor erre is ügyelünk.
  3. A finom ízekről nem kell lemondanunk az egészéges étkezés miatt sem. Ételeink készítése során a káros alapanyagokat egészséges összetevőkre cseréljünk. Emellett pedig
    • a minőségi alapanyagok,
    • az ellenőrzött körülmények,
    • a professzionális elkészítési módok,
    • a legmodernebb konyhatechnológiai megoldások
    • és az előhűtéses technológia

    gondoskodik ízletes ételeink kiváló minőségéről és vásárlóink elégedettségéről.
  4. Termékeink forgalmazásának megkezdését egy 1,5 éves tesztidőszak előzte meg, melynek során gondosan kiszámoltuk és beállítottuk ételeink megfelelő kalória-, ásványianyag-, vitamin és nyomelemtartalmát.

Ételeinket, menüinket és étrendjeinket a legmodernebb táplálkozástudományi szemlélet, a nutrigenomika módszereit Magyarországon az elsők közt alkalmazva, szakértő dietetikai háttérrel és orvosi segítséggel állítottuk össze.